korttien näyttäminen

Home Forums Pokeritieto Kysy Pokeritiedon asiantuntijoilta korttien näyttäminen

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • Author
    Posts
  • #1636
    JayLandslide
    Participant

    Olen miettiny että voiko riverillä näyttää vastustajalle kortit ja sen jälkeen vielä maksaa korotus?

    Esim:

    Olet buttonilla heads up ja vastustaja menee all-in kun river tulee pöytään. Voiko kääntää kortit ja tehdä päätöksen nähtyään vastustajan mahdollisen reaktion?
    Kysymys koskee luonnolisesti live pokeria.

    -JayLandslide-

    #48959
    mongeron
    Participant

    @JayLandslide wrote:

    Olen miettiny että voiko riverillä näyttää vastustajalle kortit ja sen jälkeen vielä maksaa korotus?

    Esim:

    Olet buttonilla heads up ja vastustaja menee all-in kun river tulee pöytään. Voiko kääntää kortit ja tehdä päätöksen nähtyään vastustajan mahdollisen reaktion?
    Kysymys koskee luonnolisesti live pokeria.

    -JayLandslide-

    Tähän on vastattu aikaisemminkin täällä. Vastaus on, että useimmiten käsi tulkitaan tuossa tilanteessa kuolleeksi. Eli et voi tehdä tuota.

    – mongeron

    #48961
    Gan
    Participant

    Mutta onko käsi kuollut, jos SANON esim.

    “Onko parempaa kuin Akka hai?” ja sitten odotan reaktiota ?

    Onko tämäkin käden paljastus ?

    #48962
    mongeron
    Participant

    @Gan wrote:

    Mutta onko käsi kuollut, jos SANON esim.

    “Onko parempaa kuin Akka hai?” ja sitten odotan reaktiota ?

    Onko tämäkin käden paljastus ?

    Minun mielestäni ei. Kyllähän pokeripöydässä puhua saa.

    – mongeron

    #48969
    Finnisher
    Participant

    WPTn hollywood-freerollissa oli muistaakesni simmonen tilanne, että Men the Master meni all-in ja Flackin piti päättää calliako. Men meni siihen viereen ja pyysi Laynea näyttämään kortit. Näin tämä myös teki ja käsi oli kuollut.

    Muistaakseni tämän vuoden WSOPn jossain eventissä jotkut ammattilaiset myös olivat pahoillaan jonkun amatöörin kortinpaljastustekniikoista tjms.

    #48970
    O-P
    Participant

    Ihan yleisesti tuosta korttien näyttämisestä….

    En henk.koh. näytä IKINÄ kortteja mikäli se ei ole pakollista. Mitä lisäarvoa omaan peliinsä ja siihen kaiken ratkaisevaan +EV:hen saa näyttämällä bluffunsi/Brassailemalla monstereillaan,jolloin vastustaja tiesi pelanneensa oikein?

    Pelailen 2-3 pöydässä NL holdemiä 25$ maksimi Buy-innillä, mutta korttien näyttäminen iskee minun silmiin myös esim. television turnauksissa tökeröltä ja erityisesti amatöörimäiseltä. Eivätpä nuo menestyvät proot näytä korttejaan ellei ole välttämänön pakko mm. joku Gus Hansen on hyvä esimerkki. Mies yritää muiluttaa epäonnistuneet ohivedot vaivihkaa showdownilla takavasemmalle. 🙂 Joka näyttää välillä aika säälittävältä.

    #49007
    DaxMax
    Participant

    @mongeron wrote:

    Tähän on vastattu aikaisemminkin täällä. Vastaus on, että useimmiten käsi tulkitaan tuossa tilanteessa kuolleeksi. Eli et voi tehdä tuota.

    – mongeron

    Turnauksessa käsi tulkitaan kuolleeksi, mutta normaalissa rahapelissä ei pitäisi.

    Itse olen pariin otteeseen käyttänyt tuota taktiikkaa Vegasissa, kun edessä on ollut marginaalinen call, ja olen yrittänyt saada lisätietoa.

    Kerran vastustaja kysyi jakajalta saanko näyttää korttini. Vastaus oli, että rahapelissä taktiikkaa saa käyttää, kunhan sitä ei tee joka kädessä.

    TVirta

    #49016
    mongeron
    Participant

    @DaxMax wrote:

    @mongeron wrote:

    Tähän on vastattu aikaisemminkin täällä. Vastaus on, että useimmiten käsi tulkitaan tuossa tilanteessa kuolleeksi. Eli et voi tehdä tuota.

    – mongeron

    Turnauksessa käsi tulkitaan kuolleeksi, mutta normaalissa rahapelissä ei pitäisi.

    Itse olen pariin otteeseen käyttänyt tuota taktiikkaa Vegasissa, kun edessä on ollut marginaalinen call, ja olen yrittänyt saada lisätietoa.

    No, tämäkin asia kuten moni muukin riippuu paikallisista säännöistä. Kattavaa yhtenäistä säännöstöä pokerissa ei ole.

    Eli kannattaa aina tutustua paikallisiin sääntöihin.

    – mongeron

    #49018
    DaxMax
    Participant

    @mongeron wrote:

    Tähän on vastattu aikaisemminkin täällä. Vastaus on, että useimmiten käsi tulkitaan tuossa tilanteessa kuolleeksi. Eli et voi tehdä tuota.

    No, tämäkin asia kuten moni muukin riippuu paikallisista säännöistä. Kattavaa yhtenäistä säännöstöä pokerissa ei ole.

    Eli kannattaa aina tutustua paikallisiin sääntöihin.

    Tietenkin, mutta pointti oli lähinnä se, että kun tässä ketjussa aikaisemmin jaettiin yleisohjeeksi “käsi ded aina”, se ei tosiaankaan pidä paikkaansa.

    Itse asiassa en ole vielä nähnyt sellaista pokerihuonetta, jossa (rahapelissä) korttien näyttäminen ennen koolia tappaisi käden. Tosin omat kokemukseni kasinoiden rahapeleistä on lähes satapriosenttisesti uudelta mantereelta.

    TVirta

    #49028
    Stuga
    Member

    Tom McEvoy kertoo kirjassaan “How to win poker tournaments” kuinka hänen mentyä all-in vastustaja näytti toisen korttinsa. Tom vastasi siihen näyttämällä toisen omistaan. Ja vastustaja foldasi. Eli tässä tapauksessa edes turnauksessa käsi ei ollut kuollut kortin näyttämisen jälkeen. Tosin tässä tapauksessa näytettiin vain toinen kortti.
    Kortin näyttäminen kesken pelin voi olla taitava taktinen veto joissain tilanteissa, vaikka eipä ole itselle tullut koskaan mieleen käyttää. Tässäkin esimerkissä Tom katui tekoaan ja sanoi sen olleen turhaa egoilua.
    En ainakaan tällä hetkellä usko että se yleensä tappaisi käden. Ei ainakaan käteispeleissä ja näköjään ei aina turnauksissakaan.
    Tietysti jokainen casino voi tehdä omat sääntönsä, valitettavasti. Eli kannattaa kysyä etukäteen.
    On pokeri kuitenkin sen verran Amerikkalainen peli että pitäisin sen mantereen käytäntöjä “de facto” käytäntöinä. Eikö pokerista tosiaan löydy mitään virallista sääntökirjaa, missä tällaiset asiat olis sanottuna?

    #49041
    huba
    Participant

    @mongeron wrote:

    Tähän on vastattu aikaisemminkin täällä. Vastaus on, että useimmiten käsi tulkitaan tuossa tilanteessa kuolleeksi. Eli et voi tehdä tuota.

    – mongeron

    Voiko tähän saada perusteluja, vai onko ihan puhdasta mutuilua…

    @Robert’s Rules Of Poker – Section 15, Tournaments wrote:

    22. Showing cards from a live hand during the action injures the rights of other players still competing in an event, who wish to see contestants eliminated. A player in a multihanded pot may not show any cards during a deal. Heads-up, a player may not show any cards unless the event has only two remaining players, or is winner-take-all. If a player deliberately shows a card, the player may be penalized (but his hand will not be ruled dead). Verbally stating one’s hand during the play may be penalized.

    #49065
    mongeron
    Participant

    @huba wrote:

    @mongeron wrote:

    Tähän on vastattu aikaisemminkin täällä. Vastaus on, että useimmiten käsi tulkitaan tuossa tilanteessa kuolleeksi. Eli et voi tehdä tuota.

    – mongeron

    Voiko tähän saada perusteluja, vai onko ihan puhdasta mutuilua…

    Täytyy myöntää, että melko pitkälle on mutuilua, joka perustuu Grand Casinon sääntöihin. Toisaalta, en ole nähnyt missään päin Eurooppaa ollessani että joku olisi paljastanut korttinsa ennen showdownia, kun jako on kesken, joten siltä pohjalta oletan, että tuo sääntö olisi pääosin käytössä Euroopassa.

    Uudella mantereella monet säännöt ovat hiukan erilaisia, joten tämäkin asia voi olla eri tavalla.

    En suosittele kokeilemaan tuota pöydässä, ellei ole varmaa tietoa paikallisista säännöistä.

    – mongeron

    #49068
    huba
    Participant

    Parilla vanhalla wsop-videolla olen huomannut tuota käytettävän, joten sillä perusteella vain ihmettelin…

    #49080
    JR
    Participant

    Täytyy myöntää, että melko pitkälle on mutuilua, joka perustuu Grand Casinon sääntöihin. Toisaalta, en ole nähnyt missään päin Eurooppaa ollessani että joku olisi paljastanut korttinsa ennen showdownia, kun jako on kesken, joten siltä pohjalta oletan, että tuo sääntö olisi pääosin käytössä Euroopassa.

    Grand Casinolla ei kyllä ennenaikaisia näyttöjä ole yleensä tapettu, vaan korttinsa näyttäneen pelaajan oikeuksia on rajoitettu niin ettei hän enää voi betata tai raiseta. Voi olla että tuomio olisi eri, jos ennenaikainen näyttö olisi selvästi tahallinen.

    #49142
    Jaenkae
    Participant

    Olet buttonilla heads up ja vastustaja menee all-in kun river tulee pöytään. Voiko kääntää kortit ja tehdä päätöksen nähtyään vastustajan mahdollisen reaktion?
    Kysymys koskee luonnolisesti live pokeria

    Grand Casino Helsingissä kätesi tuomitaan tässä tilanteessa kuolleeksi.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • The forum ‘Kysy Pokeritiedon asiantuntijoilta’ is closed to new topics and replies.