• Kysyttävää livepokerin säännöistä ja käytännöistä?

    Home Forums Pokeritieto Kasinopokeri Kysyttävää livepokerin säännöistä ja käytännöistä?

    Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 329 total)
    • Author
      Posts
    • #831426
      futsal4ever
      Participant

      Mikä on kansainvälisissä turnauksissa käytäntönä, jos turnauksen avauspäivä alkaa tiettyyn kellon aikaan, ja pelaaja ei ole paikalla vielä. Viedäänkö blindit? Jätetäänkö pelaaja vain “pois laskuista” ja sitten kun saapuu aloittaa samalla pinolla.

      #831429
      Cohones
      Participant

      @futsal4ever wrote:

      Mikä on kansainvälisissä turnauksissa käytäntönä, jos turnauksen avauspäivä alkaa tiettyyn kellon aikaan, ja pelaaja ei ole paikalla vielä. Viedäänkö blindit? Jätetäänkö pelaaja vain “pois laskuista” ja sitten kun saapuu aloittaa samalla pinolla.

      Eikös se mee niin että kyllä blindit menee vaikka oisitkin poissa.

      #831431
      mongeron
      Participant

      @futsal4ever wrote:

      Mikä on kansainvälisissä turnauksissa käytäntönä, jos turnauksen avauspäivä alkaa tiettyyn kellon aikaan, ja pelaaja ei ole paikalla vielä. Viedäänkö blindit? Jätetäänkö pelaaja vain “pois laskuista” ja sitten kun saapuu aloittaa samalla pinolla.

      Pelaajien stackit ovat pöydässä, ja blindit menevät normaalisti. Late regin kautta tulleilta pelaajilta otetaan myös usein blindejä pois sen perusteella kuinka myöhään tulevat turnaukseen.

      – mongeron

      #831479
      futsal4ever
      Participant

      @mongeron wrote:

      @futsal4ever wrote:

      Mikä on kansainvälisissä turnauksissa käytäntönä, jos turnauksen avauspäivä alkaa tiettyyn kellon aikaan, ja pelaaja ei ole paikalla vielä. Viedäänkö blindit? Jätetäänkö pelaaja vain “pois laskuista” ja sitten kun saapuu aloittaa samalla pinolla.

      Pelaajien stackit ovat pöydässä, ja blindit menevät normaalisti. Late regin kautta tulleilta pelaajilta otetaan myös usein blindejä pois sen perusteella kuinka myöhään tulevat turnaukseen.

      – mongeron

      WPT National Denmarkissa, arvottiin alussa blindit. Tyyliin 4 pelaajaa oli vielä tulematta, vaikka olivat normi reggauksen kautta tulleet koska nimet olivat istumajärjestyksessä. Heidän stackit kuitenkin pysyivät jakajalla, ja iso blindi tuli minulle, vaikka arvottiin kauas. Vähän vaan jäi mietityttään, kun jouduin tokassa kädessä sb:stä niin kusiseen spottiin, ja mietin jo siinä tehtiinkö kaikki oikein.

      #831624
      rayjan
      Participant

      e: nvm

      #832008
      Roona
      Member

      Joutuu kyllä paheksumaan Casino Helsingin Brassien tapaa tuomita selviäkin tilanteita jakajan “eduksi”, vaikka tietävät tekevänsä aineellisesti väärän tuomion.

      Esimerkki: Muutama viikko sitten käteispöydässä (NLHE 2-2€) CO reissaa 6€ ja SB heittää blindinsa päälle yhden 20€ merkin sanomatta mitään. Jakaja ilmoittaa actionin reissuksi, jolloin keskeytän kysymällä miksi kyseessä ei olisi yhden chipin säännön mukaisesti vain maksu? Jakaja ilmoittaa actionin menevän reissuksi siksi, että pöydällä on kaksi merkkiä (20€ + 2€). Huomautan jakajalle pelaajan olleen SB:llä ja siten heittäneen pöytään vain yhden merkin, ja näin ollen yhden chipin säännön mukaisesti kyseessä pitäisi olla vain maksu. Jakaja suorastaan hermostuu ja selittää edelleen, että mikäli pelaaja olisi ensin ottanut pois pöydästä 2€ merkkinsä ja sitten heittänyt 20€ merkin, tulisi yhden chipin sääntö kyseeseen. Pyydän kohteliaasti jakajaa pyytämään Brassin paikalle.

      Jakaja sitten johdattelee kysymyksen brassille siten, että samalla kertoo itse tuominneensa actionin reissuksi. Brassi lakonisesti toteaa kyseessä olevan raise ja vahvistaa vielä nimenomaisesti jakajan esittämän teorian siitä, että SB:n olisi tullut ottaa pois 2€ chippi ennen yhden 20€ merkin heittämistä, jotta yhden chipin sääntö soveltuisi.

      Peli jatkuu ja uusi jakaja saapuu paikalle. Juttelen uuden jakajan kanssa tilanteesta ja hän toteaa että kyseessä on ehdottomasti ollut vain maksu. Tästä säännöstä ei ole epäilystäkään. Hän vahvistaa epäilykseni siitä, että Brassit usein pysyttävät voimassa jakajien tuomioita siksi, että jakajat eivät näyttäisi pelaajien silmissä tyhmiltä.

      Myöhemmin keskustellessani asiasta samaisen Brassin kanssa, hän kertoo tarkistaneensa säännön ja huomanneensa säännön muuttuneen ja myöntää siten olleensa väärässä. Todellisuudessahan Brassi oli tämän tiennyt kokoajan. Sääntö ei ole muuttunut mihinkään vuosikausiin ja kyseessä on niin perustavanlaatuinen sääntö, ettei kukaan kasinon pokerihuoneella työtä tekevä voi käytännössä olla tietämättä säännöstä. Brassi on siis tietoisesti antanut asiassa väärän tuomion ainoastaan tukeakseen väärän tuomion aiemmin tehnyttä jakajaa.

      Itse tuomio sinänsä, ei merkinnyt minulle kovinkaan suurta rahallista menetystä. Sen sijaan luottamus kasinon henkilökunnan antamaan oikeusturvaan suhteessa pokerihuoneen sääntöihin murentui varsin isolla kädellä. Yleisesti ottaen tällainen väärä tuomio saattaa merkitä pelaajalle tuntuvaa rahallista menetystä, ja lisäksi opettaa koko pelipöydälliselle säännön väärin, jolloin ongelmia syntyy taas tulevaisuudessa kun seuraavalla kerralla sääntö onkin yllätys yllätys muuttunutkin toiseksi. Jakajien ja brassin nimet jääköön mainitsematta, mutta todettakoon että kyseessä olleet henkilöt olivat kaikki työskennelleet kasinolla useita vuosia. Pahinta tilanteessa oli se, että jälkimmäisen jakajan puheesta saattoi ymmärtää menettelyn toistuvan kasinolla varsin säännöllisesti.

      #832089
      Aki
      Participant

      @Roona wrote:

      . Sääntö ei ole muuttunut mihinkään vuosikausiin

      Tämä sääntö muuttui tyyliin vuosi sitten. Yli viisitoista vuotta pelattiin säännöillä, joissa tämä olis tuomittu reissuksi.

      #832098
      Roona
      Member

      @Aki wrote:

      @Roona wrote:

      . Sääntö ei ole muuttunut mihinkään vuosikausiin

      Ettei olisi viisi viimeistä vuotta kutistunut vuodeksi ? Itse en lyhyellä kasinourallani muista toista sääntöä. Eikä muistanut seuraaseuvakaan jakaja, joka on useamman vuoden töitä tehnyt.

      Jokatapauksessa, jos Brassi oli tietämätön nykyisestä säännöstä, on hänen ammattitaitonsa täysi nolla tai hän valehtelee 100%

      #832099
      Aki
      Participant

      @Roona wrote:

      @Aki wrote:

      @Roona wrote:

      . Sääntö ei ole muuttunut mihinkään vuosikausiin

      Tämä sääntö muuttui tyyliin vuosi sitten. Yli viisitoista vuotta pelattiin säännöillä, joissa tämä olis tuomittu reissuksi.

      Ettei olisi viisi viimeistä vuotta kutistunut vuodeksi ? Itse en lyhyellä kasinourallani muista toista sääntöä. Eikä muistanut seuraaseuvakaan jakaja, joka on useamman vuoden töitä tehnyt.
      Jokatapauksessa, jos Brassi oli tietämätön nykyisestä säännöstä, on hänen ammattitaitonsa täysi nolla tai hän valehtelee 100%

      En laittaisi brassin ammattitaitoa nollaksi vielä tällä perusteella ja 100 % valehteluun en usko. Seuraavan jakajan muistin varaan en laskisi mitään.

      En siis tiedä kenestä on kysymys, mutta brassit kämmäilevät säännöissä välillä, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Sen kanssa joutuu vaan elämään.

      Viisi vuotta ei ole kutistunut vuodeksi mitenkään. Kaksi voi olla. Tarkasti en muista, koska muuttui. Betsaan oman muistin puolesta ko. jakajan muistia vastaan oli hän kuka hyvänsä, ja jos sanoi, että ei muista ja jos oli useamman vuoden ollut töissä. Kysyit siis kauanko on ollut töissä ja muistaako tällaista sääntöä?

      Sääntöuudistus on sitä paitsi huono, koska se tekee yksinkertaisen yhden chipin säännön monimutkaisemmaksi.

      #832119
      AA23
      Participant

      @Roona wrote:

      @Aki wrote:

      @Roona wrote:

      Sääntö ei ole muuttunut mihinkään vuosikausiin

      Tämä sääntö muuttui tyyliin vuosi sitten. Yli viisitoista vuotta pelattiin säännöillä, joissa tämä olis tuomittu reissuksi.

      Ettei olisi viisi viimeistä vuotta kutistunut vuodeksi ? Itse en lyhyellä kasinourallani muista toista sääntöä. Eikä muistanut seuraaseuvakaan jakaja, joka on useamman vuoden töitä tehnyt.

      Sääntö muuttui joskus kesällä 2010. Sitä ennen oli yksinkertainen one-chip rule.

      kasinopokeri/helsingin-kasinon-jakajien-brassien-ristiriitaiset-paatokset-t31115-390.html#p707628
      http://www.casinohelsinki.fi//pokeri/aloittelijalle/pokerin_saannot/

      Nykyinen sääntö johtaa turhiin kahden merkin “20+2” korotuksiin, kun pelaajat haluavat käyttää kahta merkkiä ollakseen yksiselitteisesti korottamassa.

      Aikaisemman säännön ongelma oli puolestaan se, että pelaajat tekivät vahinkoreissuja, kun olivat mielestään vain maksamassa jonkun reissua ja heittivät yhden ison lisämerkin blindin viereen.

      #843300
      aggressor
      Participant

      Enpä ole ennen livenä rebuy turnauksia pelannut missään, eli onko GCH:lla mahdollisuus ottaa rebuy vasta kun kaikki chipit menneet vai voiko ottaa kun on saman verran tai vähemmän kuin aloitusstack? Ja kauanko rebuy period kestää?

      Edit: Löytyikin GCH:n sivuilta: Voidakseen tehdä rebuyn, täytyy pelaajalla olla vähemmän pisteitä, kuin turnauksen alkaessa. http://www.casinohelsinki.fi/pokeri/aloittelijalle/pokerin_saannot

      Eli ei tarvi olla koko stack mennyt.

      #843301
      6-1FOGET
      Participant

      @aggressor wrote:

      Enpä ole ennen livenä rebuy turnauksia pelannut missään, eli onko GCH:lla mahdollisuus ottaa rebuy vasta kun kaikki chipit menneet vai voiko ottaa kun on saman verran tai vähemmän kuin aloitusstack? Ja kauanko rebuy period kestää?

      Jos en ihan väärin muista niin pitää olla kaikki menny.

      #843302
      Mascali
      Participant

      @6-1FOGET wrote:

      @aggressor wrote:

      Enpä ole ennen livenä rebuy turnauksia pelannut missään, eli onko GCH:lla mahdollisuus ottaa rebuy vasta kun kaikki chipit menneet vai voiko ottaa kun on saman verran tai vähemmän kuin aloitusstack? Ja kauanko rebuy period kestää?

      Jos en ihan väärin muista niin pitää olla kaikki menny.

      Ei pidä paikkaansa. Jos rebuy-turnauksessa on 500 merkin aloitusstack. saa uuden 500pistettä ostaa kun pisteitä on alle 500 eli max 495. Rebuy-aika viikkoturnauksissa kestää yhden tunnin.

      #843303
      6-1FOGET
      Participant

      Ok. Sen verran aikaa cassulla käynnistä, että muisti pätkii. Pahoittelut.

      #843840
      pahakuutti
      Participant

      Kaipaisin mielipidettä pikku juttuun joka sattu viime reissulla.

      Maksan vihun betin riverillä( muita actioneitä en nyt muista koska juomatarjoilu) tokalla parilla ja ilmoitan heti että toka pari on. Vihulla on mitä ilmeisimmin heikompi, mutta kickeriongelma eikä vihu maksaisi kuitenkaan reissua huonommalla. En kuitenkaan näytä kortteja heti, koska tuoreessa muistissa on omat häröilyt juomatarjoilun aiheuttamista tulonmenetyksistä. Odotan mielummin vihreätä valoa jakajalta ennenkuin näytän korttini. Vihu suuttuu. Sanoo, etten saisi sanoa mitä on. Että kuulemma yritin(tai voisin yrittää) angle shootilla saada hänet kippaamaan parhaan käden.

      Oikeasti sanoin siis käteni jotten tulisi slowrollanneeks odotellessani jakajan merkkiä. Vihu osoittautui seuraavana päivänä kokeneeksi jakajaksi, joten tuskin hänkään ihan väärässä oli. Mitä johtopäätöksiä tästä nyt sitten pitäisi jatkossa tehdä? Ei ole tullut mieleenkään, että joku tekisi moisia angle shootteja. Onko parempi olla vastedes vaan hiljaa vaikka käytännön tarkoitukseni on olla kohtelias.?

    Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 329 total)
    • You must be logged in to reply to this topic.